Produkt: Dakon Kotle na dřevo i uhlí FB
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den! Obracím se na Vás s dotazem na zkušenosti s kotlem Dakon FB 36 D. V současné době vytápím dvoupodlažní dům (2x100m2) kombinovaným kotlem Atmos C30s, ale po 12.letech provozu prorezivěl zevnitř. Na stránkách Atmosu jsem se dočetl, že kotle jsou svařovány z plechů o síle 3 - 6mm a to se mi zdá málo. Dakon by vyhovoval, co se výkonu, životnosti a ceny týká, ale nějak se mi nezdá velikost prostoru pro přikládání. Výrobce uvádí, že při jmenovitém výkonu kotel vydrží hořet 2 hodiny a to je v zimním období, pokud ráno přiložím a odejdu do práce, nedostačující. Díky za Vaše informace!
Dobrý den,
pokud je pro Vás tento typ nedostačující, pak samozřejmě můžete zvolit jiný. Na stránkách výrobce naleznete veškeré technické informace o jednotlivých typech, popř. se můžete zkusit poradit na technické lince Dakonu, kterou také naleznete na jejich webových stránkách.
Jedná se o kotel Dakon FB 32D 6 článků 27 KW.
Při otevření dvířek pro přikládání velmi uniká kouř ven i když spodní dviřka jsou uzavřená. Kouř uniká i když jsou přikládací dvířka zavřená a to kolem utěsněného otvoru pro sledování hoření, který je umístěn v přikládacích dvířkách. Komín je vysoký zruba 10 m. Nikdy před tím jsme takové potíže neměli.Pokud víte o řešení našeho problému tak prosím o radu co lze udelat s tím aby kotel měl lepší tah.
Děkuji Růžičková
Přidejte si tam ventilátor na odtah kouře při přikládání